Another Day in Life
Mon 7. Mar 11 

So back in the same chair again and on to the writing mission.
Went to Motueka today to get the rest of the stuff on the car fixed. Had a meeting with a panelbeater named Barry. Nice guy and nice priced work as well. So he got to it at 8.30 and had help from someone to get windscreen out and sand and weld to get the rust taken care of. Did a good job and I was back there to pick up my van at 2 pm.
He gave me a good price too. Good guy!
I had a stop on the way home to catch up with a friend at Hot Mama's in Motueka and then started driving home. I got to 50m from the house befor the van crapped out! And this time CRAPPED OUT. Overheated and probably not gonna go very much after this.
Well, I had a little think about it and decided not to react more to it. Can't really do much about it right now. To be honest I don't really knoe what to do for the next while. Got to get into Nelson somehow and guess I need some kind of transport. Hmmm, well it'll all work out somehow!

So for now Peace Love and Crappy cars


Lanuage check
Mon 7. Mar 11 

So if there is anyone out there that reads this blog that doesn't understand Swedish, let me know and I'll go back to English..
If not. Peace


Positive attitude!
Mon 7. Mar 11 

Yesterday I went in to Nelson to get my van fixed up a bit. Had some good luck and got moist of the work done, but some bits and pieces was still to do. Then I was gonna check in at NMIT to get my Passport and visa back.. not  open!!
So I hung around  at Jake's for the night and got up early to get to it again today. So NMIT, the people at International are good and nice but there is a constant change in staff so most of them are still learning and not getting stuff done very fast. Though today it wasn't the staff at NMIT the problem. The people at NZ Immigration was. They managed to gimme a Student Visa. Check! But they forgot to gimme my Work Permit. Witch today had been very handy to have. I had the chance to work for a couple of weeks and make some money for the year. But NO not today and not for maybe another month... Hmmm, guess if I was less than impressed! I was!!!
But I thought about it for a little while and as with all things there is a good and a less good way of dealing or approaching situations. And this is not really worth putting a lot of effort into fighting... Tried to get them so cut med some slack.. but No not this tiem.
So I gess I'll just spend the school holidays (study break) studying! Got a bit of stuff to do and it's not really a bad thing getting into it a bit already.

So well I atleas got some good information about my van. Gotta get into Motueka tomorrow and get the last bits done to it. Gonna cost a bit, but it Is my home at the moment.

So all together a pretty good day and still smiling.


Påsk och annat!
Mon 7. Mar 11 

Sitting in the same chair for a day now and fiddling with this site. Photos and bits and pieces. Well finally it turnes out somewhat alright at least!

I got school holidays now! Or study break as it is called here in NZ when you get a bit older and it not about having time off, it about getting back in track with your studys. And I am trying, if I only knew what had to be done.
Well, I guess I'll find out sooner or later.

Over ht last few weeks I've been on a roadtrip over the north part of the south island climbing. Good fun I tell you. Getting into trad-climbing and getting confortable on the wall again.
So when that module is done, next up is two months of seakayaking.... aha, good fun as well wouldn't you say!
Looking forward to that too.

Easter has passed rather unnoticed. guess that's why I got time off though. But I spent my wekend together with the NZ whanau on a beach in the vicinity of Kaikoura. Surfing! Or making por attempts of it. But the view was great! And the weather!! Awesome and nice company too.
So I had a great Easter I have to say.

Tomorrow it's "getting van fixed time", and then I need to get some work done. Picking apples again! Good old solid labour.

Sounds like a good holiday (study break) to you??

Well, til next time; Ta Da

Peace


Roadtrip NZ, Klättring på agendan!
Mon 5. Apr 10 

Visst är det så att jag kanske inte luktar fräschast, men jag har ett stort leende på läpparna och jag har en hel massa ny rolig kunskap att komma med.

De senaste dagarna och veckorna sedan kursen började har varit helt otroliga i snabbinlärning. Vi har en trevlig och kompetent instruktör sim heter Chris som vanligen jobbar i Wanaka med Filmpriducering av äventyrstyp och även Canyoning i Wanakaområdet.

Han är roligt rörig. Det är inte det vanliga sättet att lära ut utan det är en salig röra, men med en otrolig struktur till det i alla fall. Jag har lärt mig en hel massa nytt och har otroligt kul samtidigt som jag hunnit pressa mina gränser en ganska bra bit.

Att hänga 15 meter ovan mark med ett eget satt ankare och bara några syntetslingor som säkring… hmmm, ja det kan vara nog för att sätta lite högre frekvens på pumpen. Men det är inte så osäkert som det låter Mor, dessa slingor kan hålla några ton, så bara lugn!

Så efter att ha tillbringat 4 soliga dagar i Charleston på västkusten (de som kännet till NZ lite vet att västkusten eller The Westcoast är  mera känd som The Wetcoast, så 4 dagar med idel solsken och varmt är en sensation) så bar det av mot Christchurch för att tillbringa några dagar på Port Hill. Innan vi lämnade Charleston så hann vi med ett synnerligen uppfriskande dopp i havet för att ett par timmar senare strax innan Hanmer Springs hitta några varma källor som vi blötlade oss i en stund för att sedan ta ett svalkande dopp i floden 2 meter därifrån. Dessa källor är helt otroliga hur det går att gräva ut en grop i flodbanken med 30 gradigt vatten bara 2 meter ifrån det ganska många grader (läs 25) lägre vattnet i floden. Dock så luktar det ju inte så gott i dessa varma källor (liknar doften av ruttet ägg!), men det är ett litet pris att betala för en sådan upplevelse. Foton kommer!

Så nu är det som sagt Christchurch som gäller i ett par dagar till innan vi ska vidare till MtCook för att klättra lite multipitch (många replängder). Vår roadtrip avslutas nog med en runda tillbaka hit till Chch innan det bär av tillbaka till Nelson för ett par veckors Påsklov.

 

Frid och kärlek


Klättring 4ever
Thu 1. Apr 10 

Jaha då var det en veckas skola avklarad.. ochinte med vilken "sysselsättning som helst. Jag har varit i Golden Bay och klättrat och det har varit fint väder hela dagarna. Sista natten så regnade det "en skvätt" (mao det öste ner!!) men det hade torkat upp fint på klippväggarna tills morgonen efter.

Det känns lite konstigt att vara tillbaka i NZ på många sätt men det är bara bra. Inte konstigt med en bortavaro på över 2 år och sedan komma tillbaka in i pluggandet som om det var igår. Men jag tycker att det går fint och för tillfället ås har vi en kunnig Chris som lär oss allt om Trad-klättring (inte Träd.. utan Traditionell klättring).

Så imorgon så bär det av på en 12 dagars resa där vi ska ifrån Nelson till Charleston för ett par dagar om vädret håller sig fint. Sedan bär det vidare av via västkusten om inåt Arthurs Pass för vidare äventyr för att så småningom hamna i närheten av Christchurch. Om vädret tillåter och vi är i form för det så kommer vi även försöka göra ett äventyr till Mt Cook, NZs högsta berg för de som inte är med!, och kanske klättra några riktigt långa leder. Men allt beroende på väder och kondition.

Så nu efter en och en halv dags ledigt är det dags att sova lite för att vara redo att köra imorgon vid halv 8 tiden.

Frid och Klätterkramp


Bra och Dåligt!
Thu 1. Apr 10 

Idag hade jag ett möte på NMIT Nelson, skolan som jag kommer  hålla till på under de närmaste året,. Det var dags för ett möte med Head of Tourism School, Elisabeth Lantham för att reda ut lite angående studierna. Det gick bra och var ett trevligt möte.
Sedan skulle jag "bara" reda ut praktikaliteterna för att kunna börja plugga och andvända skolans faciliteter... men det gick lite sämre.
De har ändrat på sina regler så just nu så är vi inte på samma planhalva med betalningen av kursen. Jag var lagom frustrerad över det i eftermiddags, men det går över. Ska tillbaka till skolan imorgon igen och se ifall jag kan komma närmare en lösning på "problemet".

Annars så har jag hunnit hälsa på lite gammla vänner och ikväll middag med Fern och James. En trevlig curry blev det.

Som sagt så ska jag till skolan imorgon för att reda ut några saker till.. men sedan bär det nog av sydöst ut för att tillbringa helgen i Murchison och kolla in Buller Fest, en forsränningsfest.. borde bli lite trevlig fest av det också. Vi får se!

Frid så länge


Wellington
Thu 1. Apr 10 

Hej

Så nu är det på G igen. Sitter på ett internetcafé i Wellington och svettas lite otroligt i det varma vädret. Det är lite lägre luftfuktighet här än i Auckland,men med tanke på att jag lämnade Sverige med -20 grader och det är minst 20 grader här så är det en go skillnad.

Har efter två nätter i Auckland, haft en lite tur via Whangarei och sedan vidare till Ragnal för natten, för att sedan ta mig vidare till Wellington och varit här i ett par nätter nu.

På tisdag morgon bär det vidare av mot sydön och Picton för att köra vidare till Nelson där jag kommer ha min bas under det närmaste året.
För tillfället är ingen fast bostad ordnad, men med en "ny" van i min ägo så har jag en mobil säng att sova i det närmaste taget i alla fall.
Har lovar bror stefan att lägga upp lite bilder på mitt mya 4wd vrålåk, så det kommer snart!

Det verkar även som att det kommer att bli en resa till Murchison till nästa helg efter att ha snackat lite med en gammal klasskompis som ska vara där för BullerFest. En forsränningsfestival för invigda! Och en trevlig fest på många sätt!

Ska fota lite och slänga upp lite bilder på det också!


Så frid och kärlet för tillfället!

Ses i dimman..Stockholm
Thu 1. Apr 10 

Så har resan börjat igen då..
Är i Stockhom ett par dagar för att hälsa på vänner innan jag på söndag morgon kl 0750 ( denna underbara tid) lyfter mot Heathrow och sedan vidare till Auckland via Los Angeles.

Som vanligt efter lite stökand och bökande så är det ju en sedvanlig förkylning som uppenbarar sig. Blir nog trevligt att sitta på flyget och snörvla.. kanske kan vara bra förresten, så jag får vara ifred istället. jaja, det är ju inga stora saker men det är lite opraktiskt.

Stockholm såg soligt ut för en stund sedan men nu är det grått iten.

Tror dock att det är dags för en runda in till stan för att konsumera en eller annan kaffe i gött sällskap.

Fridens och på återseende


Björkliden
Thu 1. Apr 10 

So, back again.
After another long seiglent period. But i'm still alive and kicking and feeling great.

Last time i wrote i was fare away in my home in NZ, now i'm fare away in my other home of Sweden. In the fare north of Sweden is a beautiful place called Björkliden. It is a skiresort in the winter and golfcourse and place to rest during your long trekk from north or south.

I've been here now for almost a month and it feels in many ways like i've found home. It is souch a beautiful place with enormous energy and i feel very safe and calm here. It is great to feel this safe and relaxed in sweden, but also know that i'm living in an area that can gimme challanges in the outdoors, within and great experiences.

Every morning when i wake up i look out the window and i see Torne Träsk, the lake that is called a swamp.. and i look at the snowcovered hills in the fare, and i feel happy. It's been a while since i had a real long and cold winter with lots of snow. But this winter i'm right back to what i feel is a land of Love. Snow covered hills, snowboard or skis, -5 to -20 C crisp air, and flowing hills were i can ride the pow of the sky. Sound like Love to you too?

At the moment i'm planning to stay here until the summer, but the way it feels it can very well be alot longer than that. Time will tell..

I will post some pictures so that you can see a little bit of what i'm going on about.

If any of you have any questions or just wanna write me a few lines, pleace do so and make me happier!


Til next time..
Peace Love and Understanding of the world is the only thing that will make things better!!
yours magnus